Depozitarske usluge - ASA Banka
ASA Banka

Depozitarske usluge

ZAINTERESOVANI ZA USLUGU

Depozitarske usluge

ASA Banka prati svoje klijente pružajući depozitarske usluge brokerskim kućama i emitentima u kojima je prepoznala pouzdane partnere, te pomaže njihov dalji razvoj, kao i razvoj cjelokupnog tržišta u Bosni i Hercegovini. Kroz našu stručnost i posvećenost, pružamo vam sveobuhvatna rješenja koja olakšavaju upravljanje kapitalom.

Svojim klijentima nudimo usluge u obavljanju depozitarskih poslova:

  • depozitarski poslovi za brokerske kuće

Osnova i svrha navedene usluge je realizacija novčanih transakcija na osnovu prometa vrijednosnih papira. Novčane transakcije po osnovu prometa vrijednosnih papira na sekundarnom tržištu, izvršavaju se u skladu sa zakonom i drugim propisima, aktima Registra i berze odnosno drugog uređenog javnog tržišta, na osnovu izvještaja o zaključenim transakcijama berze ili drugog uređenog javnog tržišta i ugovora zaključenog između depozitara i profesionalnog posrednika.

  • depozitarski poslovi u emisiji vrijednosnih papira

Poslovi Banke depozitara u emisiji vrijednosnih papira, javnom ponudom i zatvorenom ponudom, povećanja kapitala emisijom dionica i emisija drugih oblika vrijednosnih papira obuhvataju:

  • Osiguranje uslova za upis vrijednosnih papira,
  • Otvaranje privremenog računa za deponovanje uplata, po osnovu upisa vrijednosnih papira i/ili osiguranja
  • Sačinjavanje i dostavljanje izvještaja o broju upisanih i uplaćenih vrijednosnih papira

Neka naša banka bude vaš pouzdan partner.

Kontaktirajte nas kako bismo vam pružili personalizovana rješenja koja odgovaraju vašim jedinstvenim potrebama:

Tel: +387 33 586 832 (834)
Fax:  +387 33 658-740
e-mail:

Zainteresovani za uslugu?

Unesite Vaše kontakt podatke i mi ćemo Vam se javiti.


    ASA Banka d.d. Sarajevo se obavezuje da će Vaše lične podatke koristiti isključivo za potrebe direktne komunikacije, a vezano za proizvode i usluge u ponudi Banke, te da iste neće prodati ili ustupiti trećim licima. Pritiskom na tipku „ŠALJI“ dajete saglasnost ASA Banci za kontaktiranje u skladu sa unesenim podacima.