Politika privatnosti - ASA Banka

POLITIKA PRIVATNOSTI

Banka automatski prikuplja podatke o vašem računaru. Ovi podaci ne mogu uključivati vašu IP adresu, a mogu uključivati tip pretraživača, ime domena, vrijeme pristupa i adrese web stranica. Banka ove podatke koristi sa ciljem da ponudi svoje usluge, održava i unapređuje njihov kvalitet i prikuplja statističke podatke vezano za korištenje svoje web stranice.

Prikupljene podatke Banka analizira u cilju evidencije posjećenosti web stranice i pružanja adekvatnih informacija svojim klijentima o proizvodima i uslugama. Banka može koristiti prikupljene podatke kako bi unapređivala korisničku uslugu, omogućila jednostavnije korištenje web stranice time što će eliminisati potrebu za ponovljenim upisivanjem istih podataka.
Banka ne prodaje, ne iznajmljuje niti pozajmljuje lične podatke posjetilaca svoje web stranice trećim licima i primjenjuje organizacione i tehničke mjere bezbjednosti u cilju sprječavanja neovlaštenog pristupa.

Upisom ličnih podataka u predviđena polja na web stranicama potvrđujete da ste svoje lične podatke dobrovoljno stavili na raspolaganje Banci i da ste saglasni da ih Banka obrađuje u gore navedene svrhe.
Datu saglasnost svaki korisnik može da opozove u svako doba, dostavljanjem pisanog obavještenja Banci, a također može iskoristiti i sva zakonska prava u slučaju da smatra da je došlo do nedozvoljene obrade podataka (pravo na obavještenje, uvid u podatke i dr).

Banka posebnu pažnju posvećuje zaštiti privatnosti svojih korisnika i primjenjuje napredne tehnologije kako bi osigurala sigurnost njihovih ličnih podataka. Ova Politika privatnosti odnosi se prvenstveno na prikupljanje i obradu ličnih podataka na Internet prezentaciji Banke, u internet bankarstvu (netBanking), te aplikaciji mobilnog bankarstva (mBanking). Korištenje digitalnih servisa (netBanking i mBanking) regulisano je Pristupnicom/Ugovorom između Korisnika i Banke, prije aktivacije usluge i početka korištenja, kao i Opštim uslovima za korištenje digitalnog bankarstva za fizička lica.

Korištenjem Internet prezentacije Banke Korisnik prihvata korištenje HTML-cookies/kolačića koji se postavljaju na računaru korisnika i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom posjete Internet prezentacije Banke šalju nazad informacije o internet sajtovima sa kojih je Korisnik došao na Internet prezentaciju Banke, kao i putanju Korisnika kroz Internet prezentaciju Banke. Ove informacije pomažu Banci da bolje upozna korisnike svoje Internet prezentacije a u cilju poboljšanja pretrage i unapređenja njene funkcionalnosti. Korisnik može onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pretraživaču koja omogućava podešavanje svih ili nekih kolačića.

Više informacija o upravljanju kolačićima Korisnik može pronaći na sljedećim linkovima: Stranice na sajtu se služe Google Analytics statistikom. Pravila o kolačićima treće strane korisnik može pronaći na Google Analytics-u. Poda o tome kako se korisnici koriste internet prezentacijom Banke povremeno se mogu prikupljati korišćenjem i drugih alata sličnih usluzi Google Analytics-a (npr. Google Tag Manager i dr). Više informacija o Google Analytics možete potražiti na linku: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs