Kampanja Plaćaj srcem za male velike heroje! - ASA Banka

Kampanja ASA Banke i Mastercard “Plaćaj srcem za male velike heroje!”

ASA Banka i Mastercard u saradnji sa Udruženjem “Srce za djecu” u BiH pokrenuli su kampanju podrške “Plaćaj srcem za male velike heroje” u kojoj malim sredstvima svi možemo učiniti dobro djelo u vrijeme praznične atmosfere.

Za svako plaćanje iznad 15 KM na POS terminalima Mastercard kreditnim karticama, ASA Banka i Mastercard doniraju 2 KM Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Sva sredstva će biti usmjerena za projekat “Rehabilitacija djece i mladih nakon bolničkog liječenja”.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ osnovano je u aprilu 2003. godine. Tokom 20 godina, Udruženje je od inicijalne ideje neformalne grupe roditelja i prijatelja djece oboljele od raka, izraslo u respektabilnu organizaciju koja broji preko 500 članova i koja je postala sinonim za borbu protiv raka kod djece u BiH. Djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama pružaju smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku, organizuju godišnje rehabilitacione kampove i pomažu sa nabavkom lijekova, medicinske opreme i tretmanima u inostranstvu, te kontinuirano unaprijeđuju usluge i aktivnosti kako bi adekvatnije odgovorili na izazove koje ova opaka bolest nosi sa sobom.

Udruženje je od oktobra 2003. godine član Internacionalne konfederacije udruženja roditelja djece oboljele od raka (CCI), najveće svjetske mreže udruženja koja se bore protiv dječijeg raka i koja broji 188 organizacija iz 96 zemalja sa 5 kontinenata. Udruženje ima saradnju sa domaćim, regionalnim i međunarodnim ogranizacijama koje se bave liječenjem djece oboljele od raka, kao i institucijama vlasti u BiH, koja je direktni rezultat našeg transparentnog, odgovornog poslovanja.

Udruženje Srce za djecu danas ima preko 500 članova. Redovno rade na unapredjenju usluge, aktivnosti, kao i širenja opsega djelovanja kako bi adekvatnije odgovorili na izazove koji stoje pred djecom oboljelom od raka i njihovim porodicama.

Kampanja kojom se plaća za male velike heroje traje do 31.12.2023. godine ili do isteka sredstava.