ASA Banka pridružila se incijativi „Očistimo grad za jedan dan“ -

18.04.2019

ASA Banka pridružila se incijativi „Očistimo grad za jedan dan“

„Naša i čista“ slogan je pod kojim ASA Banka komunicira opredjeljenost za implementaciju principa održivog razvoja sa fokusom na zaštitu okoline i prirodnih bogatstava BiH.

Povodom Dana planete zemlje, ASA Banka pridružila se incijativi „Očistimo grad za jedan dan“ te će ove subote zajedno sa uposlenicima i sarajevskim srednjoškolcima učestvovati u akciji čišćenja izletišta Barice.

„Naša i snažna slogan je Banke koji želimo prenijeti i na naše aktivnosti usmjerene prema promociji domaćih potencijala, prirodnog bogatstva i zdravog načina života. Planiramo organizovati niz akcija čišćenja i uređenja izletišta u gradovima u kojima poslujemo, te će ove vrijednosti biti dio našeg strateškog opredjeljenja kada je u pitanju održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje“ , istiću iz Banke te dodaju kako će u okviru podrške obezbijediti majice, rukavice, kese za smeće i svu potrebnu opremu za čišćenje, te nakon uspješne akcije i osvježenje za sve učesnike.

Kao vodeća domaća banka koja kroz svoje poslovanje vodi računa o potrebama građana cijele BiH, ASA Banka će u narednom periodu nastaviti strateški raditi na promociji čiste i zdrave okoline. Pored akcija čišćenja, u saradnji sa udruženjem Trash Hero Sarajevo i nadležnim institucijama, Banka će aktivno raditi na uređenju izletišta, te na svim lokacijama koje se kroz ovu incijativu očiste, postaviti kante za smeće i klupe, kako bi posjetioci mogli potpuno uživati u prirodnim bogatstvima naših izletišta.

ASA Banka je vodeća domaća banka u privatnom vlasništvu nastala kao spoj poduzetništva i višegodišnje tradicije bankarstva. Snaga Banke temelji se na domaćem kapitalu, a sa aktivom  od blizu 500 miliona KM i značajnim kreditnim portfoliem namjenjenim pravnim i fizičkim licima, ASA Banka nastoji biti oslonac razvoja privrede u BiH i unapređenja životnog standarda stanovništva. Kroz BH mrežu bankomata, koja je treća po veličina mreža u BiH, naši klijenti imaju mogućnost podizanja novca na više od 150 bankomata BH Mreže, i to bez naknade.