Uspostavljena poslovna saradnja sa BH Poštom -

13.06.2017

Uspostavljena poslovna saradnja sa BH Poštom

Slogan «Naša i snažna», kojim smo komunicirali tokom prethodne kampanje, od 14. juna poprima novu dimenziju. Naime, uspostavom saradnje sa JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo postat ćemo još snažniji.

Širenje mreže s ciljem jačanja domaćeg bankarskog sektora primarni je zadatak nakon završenog procesa rebrendinga, te pripajanja Moja Banke Investiciono-komercijalnoj banci d.d. Zenica.

Šta znači partnerstvo ASA Banke i JP BH Pošta? Znači da će klijenti osim u poslovnicama Banke svoj novac moći razmijeniti i u mjenjačnicama BH Pošte, ukupno njih 185. Nije to uopće mali broj, štaviše, ASA Banka će na taj način biti najprisutnija na teritoriji čitave BiH.

Poslovna strategija orijentisana na jačanje bh. tržišta je opredjeljenje koje slijedimo i ovom saradnjom. Osnovna vodilja prilikom odluke za saradnju je želja da svojim klijentima približimo našu uslugu i proširimo mrežu dostupnih mjenjačnica, što je u skladu s poslovnom politikom koju težimo uspostaviti” – kazao je naš direktor Samir Mustafić prilikom potpisivanja ugovora.

Napomenuo je da je procesom spajanja dvije banke, kojim je nastala ASA Banka, proširena mreža poslovnica i bankomata, te da će klijenti na raspolaganju imati nove proizvode i usluge u skladu sa najnovijim trendovima modernog bankarstva.

 

U JP BH Pošta nisu dugo razmišljali na prijedlog uspostavljanja partnerskog odnosa sa ASA Bankom.

BH Pošta kao jedna od vodećih kompanija na bh. tržištu ima strateški značaj za razvoj naše zemlje. U ASA Banci prepoznali smo partnera s kojim možemo mnogo doprinijeti razvoju bh. privrede, korištenjem domaćeg kapitala. Saradnja predstavlja korak u nastojanju da budemo pristupačniji i efikasniji, a olakšana je spremnošću na saradnju domaćih kompanija. Želimo da naša usluga u svakom smislu bude domaća” – kazao je Mirsad Mujić, generalni direktor JP BH Pošta.

U poslovnicama BH Pošte korisnici mogu kupiti/prodati efektivni strani novac čiji se kursevi nalaze na našoj važećoj Kursnoj listi.