Obavijest za korisnike VISA kartica -

10.07.2018

Obavijest za korisnike VISA kartica

Obavještavamo korisnike VISA Electron debitnih, VISA Classic kreditnih i VISA Business kartica da je ASA Banka pokrenula proces migracije VISA kartičnog portfolia na Mastercard®.

Od 01.09.2018. godine Banka nastavlja saradnju sa renomiranom kartičarskom kompanijom Mastercard®, te je potrebno da postojeću VISA karticu zamijenite odgovarajućom Mastercard® karticom.

Radi navedenog, VISA Classic kreditnu karticu i VISA Business karticu klijenti neće moći koristiti nakon 31.08.2018. godine. Molimo da se na vrijeme obratite matičnoj poslovnici ASA Banke kako bismo vam izdali novu Mastercard® Standard Revolving, odnosno Mastercard® Business karticu.

Potrebno je da klijenti svoju VISA Electron debitnu karticu zamijene u periodu od 15.08.2018.  do 31.08.2018. godine u matičnoj poslovnici Banke.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, naši zaposlenici vam stoje na usluzi.

U nastavku pročitajte više o pogodnostima koje vam nude Mastercard® kartice


Mastercard® debitna kartica

Bezbijednije i pametnije rješenje za svakodnevna plaćanja od korištenja gotovine

Kontrola– uz debitnu karticu, trošite samo ona sredstva koja imate na računu, tako da imate bolji uvid i bolju kontrolu nad svojim prihodima i potrošnjom.

Praktičnost – Mastercard® debitne kartice prihvataju milioni trgovaca širom svijeta, uključujući restorane, hotele i maloprodaju preko interneta. Debitnu Mastercard® karticu možete koristiti i za automatsko plaćanje mjesečnih računa.

Beskontaktna tehnologija za iznose kupovine do 30 KM dovoljno je samo prilikom plaćanja prisloniti karticu terminalu kod blagajnika i u svega nekoliko sekundi izvršavate plaćanje, bez potrebe unosa PIN-a. Za iznose kupovine iznad 30 KM potreban je unos PIN-a, što plaćanje čini dodatno sigurnijim.

Članstvo u BH Mreži bankomatapodizanje gotovine bez naknade na bankomatima članica BH Mreže bankomata (ASA Banka, BBI, Privredna banka Sarajevo, Union banka i Vakufska banka), na više od 150 bankomata u BiH

Mastercard® Business kartica

MBC je kreditna kartica s odgodom plaćanja koja poslovnim subjektima omogućava da odobreni limit potrošnje raspodijeli na više krajnjih korisnika prema potrebama poslovanja. MBC je međunarodno prihvaćena platna kartica koja svojim karakteristikama prati svjetske trendove u servisiranju svakodnevnih i putnih troškova poslovnih subjekata. Mastercard® Business kartica je sigurno sredstvo plaćanja kojim se mogu obavljati bezgotovinske transakcije na preko 50 miliona prodajnih mjesta u BiH i inostranstvu pri kupovini roba i usluga, te podizati gotovina na bankomatima (ATM) i šalterima banaka u BiH i inostranstvu ovlaštenim za prihvat MCB kartica u okviru ugovorenih limita potrošnje za pravnu osobu, odnosno korisnika kartice. Dodatno, ova kartica može se koristiti za rezervacije i plaćanja putem Interneta, čime ne samo da se pojednostavljuje svakodnevno poslovanje, već se otvaraju i nove mogućnosti i pogodnosti. Bez obzira na veličinu preduzeća, Mastercard® Business kartica pomoći će korisniku da upravlja svim potrebnim resursima – od nabavke i kupovine do putnih troškova, i svega između, te će svoje vrijeme moći uložiti tamo gdje je najpotrebnije – u unapređenje svog poslovanja.

Mastercard® Business kartica omogućava:

  • Brže, jednostavnije i transparentnije upravljanje poslovnim troškovima;
  • sigurnije bezgotovinske transakcije u zemlji, inostranstvu i online;
  • raspolaganje sredstvima bilo kada i bilo gdje, u bilo kojoj valuti;
  • mogućnost odgođenog plaćanja svih troškova poslovanja;
  • bez kamate ukoliko redovno izmirujete obaveze po kartici;
  • izmirenje troškova samo jednom u toku mjeseca.