Zlatni BAM 2023 -

06.11.2023

Zlatni BAM 2023

Čak tri nagrade Zlatni BAM

ASA BANKA ostvarila najveći rast na bh. tržištu

Na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini ASA Banka potvrdila je titulu banke sa najvećim rastom u 2022. godini i to u čak tri kategorije:  Najveći rast aktive, najveći rast depozita i najveći rast kredita.  

Priznanja za ASA Banku dodijeljena su u okviru projekta Zlatni Bam tokom svečanosti koja je sinoć održana u Gradskoj Vijećnici u Sarajevu, a u organizaciji finansijsko-poslovnog magazina „Banke&Biznis“. 

Ova nagrada prije svega pripada cijelom timu ASA Banke koji se pokazao kao tim sa pobjedničkim duhom, te predstavlja još jedno priznanje za izuzetne rezultate te potvrdu povjerenja klijenata i stabilnosti koju ASA Banka pruža finansijskom tržištu. 

„Prije 8 godina ASA Banka je imala nešto manje od 200 miliona aktive, a sada se taj broj kreće na razini od 3 milijarde aktive, a sve to zahvaljujući timu koji voli i vjeruje u ono što rade. Ponosni smo da su naši rezultati prepoznati i od strane stručne javnosti te je ovo još jedna potvrda truda i zalaganja svih naših zaposlenika koji doprinose da ASA Banka bude snažan oslonac građanima i privredi BiH.” izjavila je Aja Smječanin, rukovoditeljica Odjela za marketing i komunikacije u ASA Banci te naglasila kako su ljudi najvažniji dio svega tj. kolektiva sa kojim su i ostvareni ovi rezultati. 

“Ovakva priznanja donose nam i odgovornost da nastavimo biti pouzdan partner jedni drugima, bh. društvu i jedan od čvrstih temelja bankarskog sektora BiH. Ostajemo dosljedni našoj misiji i viziji gdje je izvrsnost u svim segmentima djelovanja ultimativni cilj”, istakla je Aja Smječanin.

Stalnim jačanjem i razvojem programa lojalnosti ASA Banka pruža jedinstven koncept korištenja proizvoda i usluga za naše klijente, a to je prednost koju ne može ponuditi niti jedna druga banka na tržištu.

Nastavljamo rasti zajedno i u narednom periodu, te pružati našim klijentima više od bankarskih usluga.